کاروان نورالنبی (ص)-24006
حج تمتع 94
لینک دوستان

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان کاروان نورالنبی (ص) و آدرس nooronabi94.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.





سومین جلسه آموزشی کاروان 24006 شیراز در روز جمعه  مورخه 94/2/18 برگزار شد.این جلسه در نمازخانه دانشگاه علوم قرآنی با حضور زائران محترم ،روحانی کاروان حجه الاسلام و المسلمین شاکری و معین کاروان حجه الاسلام والمسلمین بشارت برگزار شد.پس از تلاوت قرآن کریم ابتدا آقای سلمان پناه مدیر کاروان و سپس معین کاروان و روحانی کاروان در مورد نکات مربوط به این سفر با زائران صحبت نمودند.

 

 


موضوعات مرتبط: گزارش جلسات، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 4 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 15:27 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 به گزارش گروه ترجمه پايگاه اطلاع رساني حج، عكاظ نوشت اولين كاروان از حجاج بيت الله الحرام اواسط ماه شوال جاري(هفته جاري) وارد عربستان خواهند شد و وزارت حج هم اواسط اين ماه به استقبال اولين گروه از حجاجي كه براي اداي مناسك حج تمتع امسال وارد خواهند شد، خواهد رفت.

بندر بن محمد حجار وزير حج عربستان در اين زمينه گفت اولين كاروان حجاج بيت الله الحرام طي هفته جاري وارد عربستان مي شوند.

وي افزود وزارت حج براي استقبال از اولين كاروان حجاج بيت الله الحرام همزمان با پايان موسم عمره آماده مي شوند.

وزير حج سعودي افزود در سال جاري طرح هاي بسياري از جمله طرح توسعه صحن طواف در مرحله سوم آن به بهره برداري رسيد .

اين در حالي است كه حجار تعداد رسمي عمره گزاران در موسم عمره سال جاري را شش ميليون نفر اعلام كرده بود.

در موسم عمره رمضان هم به گفته السديس رئيس كل امور حرمين شريفين، 12 ميليون زائر و عمره گزار از داخل و خارج عربستان در مسجدالحرام مشرف شدند.

گفتني است ، امسال از جمهوري اسلامي ايراني نيز 64 هزار نفر در قالب 451 كاروان از اول شهريور عازم سرزمين وحي خواهند شد.


موضوعات مرتبط: اخبار مرتبط، ،
برچسب‌ها:
[ یک شنبه 4 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,خبر حج, ] [ 15:15 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 به گزارش پايگاه اطلاع رساني حج، كتابچه راهنماي سفر زيارتي حج تمتع سال 94 شامل دانستنيها و نكات ضروري قابل استفاده براي زائران حج تمتع امسال به همت روابط عمومي سازمان حج و زيارت منتشر شد.

بر اساس اين گزارش اين كتابچه راهنما كه به زودي در ميان بخشي از زائران حج امسال با رويكرد علمي، توزيع خواهد شد، شامل اطلاعاتي در خصوص شرح وظايف سازمان حج و زيارت و دستگاه هاي اجرايي همكار و همچنين شرح وظايفي از عوامل اجرايي و عوامل كاروان هاي حج امسال مي باشد.

اين گزارش مي افزايد : كتابچه راهنماي سفر زيارتي حج تمتع 94 توضيحاتي در خصوص هزينه سفر، هشدارهايي در خصوص به همراه داشتن مواد مخدر، امنيت در سفر، خدمات بهداشتي و درماني به زائران ، بيمه زائران، تداركات و تغذيه در حج، اسكان و حمل و نقل زائران در سفر معنوي حج، خدمات امداد و راهنمايي زائران و طرح قرباني را در اختيار زائران حج امسال قرار مي دهد.

نكات و تذكرات در خصوص خريد سوغات در عربستان و نحوه تماس با ايران و فهرستي از شماره تلفنهاي ضروري براي زائران از ديگر بخش هاي اين كتابچه راهنما مي باشد.

گفتني است نقشه اماكن متبركه شهرهاي مقدس مكه مكرمه و مدينه منوره در بخش انتهايي اين كتابچه آورده شده است.

دانلود کتاب:hajnews.ir/Portals/0/haj%201394.pdf
 

 


موضوعات مرتبط: توصیه ها، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 3 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,دانستنیهای ضروری, ] [ 12:14 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 حجت الاسلام مسعود حاجي ابراهيمي، مدير برنامه و محصولات فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري در گفت‎وگو با خبرنگار پايگاه اطلاع رساني حج از برگزاري طرح بزرگ قرآني ويژه زايران حج تمتع با هدف ختم قرآن سراسري زايران خبر داد.

وي افزود:‌ طرح بزرگ قرآني نيز براي اولين بار در سال جاري انجام مي‌شود كه بر اساس آن زائران اعزامي به حج تمتع سال جاري مي‌توانند با ارسال پيامكي به شماره 3000828881 در طرح قرائت و ختم قرآن سراسري ويژه زائران حج تمتع شركت كنند، كافيست زائران به اين سامانه پيامك بزنند تا شماره يك جزء از قرآن براي آنها ارسال شود.

اين مسوول فرهنگي تصريح كرد: در سال‌هاي گذشته زائران غير از قرائت قرآن فردي در موسم حج، جزء‌خواني نيز در كاروان‌ها انجام مي‌دادند و روزي يك تا سه بار قرآن در يك كاروان ختم مي‌شد اما در اين طرح ختم قرآن زائران حج تمتع از هم‌اكنون به صورت سراسري شروع شده است.

حاجي‌ابراهيمي در خصوص ساير طرح‌هاي قرآني حج تمتع نيز گفت: براي حفظ قرآن طرح «فصل مهماني» در سال گذشته انجام و نتايج مثبتي در پي داشت و زائران سوره‌هاي منتخب از جمله سوره‌هاي يس و جمعه را حفظ مي‌كردند كه در سال جاري نيز اين طرح اجرا مي‌شود.

وي افزود: همچنين طرح «ربنا» بر اساس حفظ آيات دعايي قرآن كريم اجرا مي‌شود و در آن زائران به كمك يك كتابچه آياتي كه جنبه دعايي دارند و مي‌توان هم در طواف و هم در قنوت نماز قرائت كرد را حفظ مي‌كنند.

مدير برنامه و محصولات فرهنگي بعثه مقام معظم رهبري، خاطر نشان كرد: زائران براي استفاده از برنامه‌هاي ويژه حج تمتع مي‌توانند به سايت zaer.hajj.ir مراجعه كنند.

شايان ذكر است، عمليات اعزام 64 هزار زاير از جمهوري اسلامي ايران به سرزمين وحي از اول شهريور ماه آغاز مي‌شود كه حجاج حدود يك ماه را در شهرهاي مقدس مكه مكرمه و مدينه منوره حضور خواهند داشت و به انجام مناسك حج و زيارت مراقد مطهر ائمه اطهار عليهم‌السلام خواهند پرداخت.


موضوعات مرتبط: اخبار مرتبط، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 3 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,ختم قرآن, ] [ 11:19 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 

جزئیاتی از حج تمتع ۹۴/ حجاج ایرانی، چند روز در عربستان هستند؟

جامعه > میراث فرهنگی و گردشگری - مهر نوشت:
 

رئیس سازمان حج و زیارت ضمن اعلام جزئیات اعزام زائران حج تمتع ۹۴، گفت: طول مدت حضور زائران در عربستان ۲۹ تا ۳۳ روز است.

سعید اوحدی افزود: در حال حاضر تمامی برنامه ریزی های لازم برای اعزام زائران به حج سال ۹۴ انجام شده و معاینات پزشکی زائران در تمامی استان ها به پایان رسیده است.

وی با اشاره به اینکه تمامی قراردادهای هتل، تغذیه،حمل و نقل و... منعقد شده است، گفت: تمامی ۴۵۵ کاروان تکمیل و همچنین قرارداد پرواز زائران نیز بسته شده و تا امروز صد درصد زائرانی که دارای اولویت اعزام بودند، هزینه سفر زیارتی خود را در دو قسط پرداخت کرده اند.

رئیس سازمان حج و زیارت از آغاز اولین اعزام از اول شهریور خبر داد و تاکید کرد: اولین پرواز زائران حج تمتع از تهران به مقصد مدینه منوره انجام خواهد شد و مابقی پروازها نیز از ۱۹ ایستگاه پروازی از استانهای مختلف کشور صورت می گیرد.

وی به تفاوت حج تمتع و عمره اشاره کرد و گفت: در حج تمتع سفیر ایران از ریاض به مکه مکرمه و مدینه منوره می آید و به عملیات اعزام زائران و ارائه خدمات به آنان نظارت خواهدداشت و همنین سازمان کنفرانس اسلامی نیز به این موضوع ورود پیدا می کند و از سوی دیگر مسئولان عربستان بصورت شبانه روزی امنیت زائران را تامین خواهند کرد به همین دلیل فریضه حج واجب تفاوتهای عمده ای با عمره مفرده دارد.

اوحدی با اشاره به اینکه طول مدت اعزام و حضور زائران تمتع ۲۹ تا ۳۳ روز است، افزود: زائران ب توجه به ایستگاههای پروازی و زمان اعزامشان از ایران طول مدت سفرآنان متفاوت خواهد بود اما حداقل زمانی که برای اقامت زائران در عربستان در نظر گرفته شده ۲۹ روز خوهد بود.

به گفته وی، در عملیات حج امسال ۶۴ هزار زائر به همراه عوامل اجرایی مشرف خواهند شد.


موضوعات مرتبط: اخبار مرتبط، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 3 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,خبر حج,جزئیات حج, ] [ 9:21 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 

از امام علی النقی علیه السلام چند یادگاری برای ما رسیده است که متاسفانه در بین شیعیان نیز غریب می باشند. در این مجال مختصرا آنها را یادآور می شویم.

۱- زیارت جامعه کبیره

درباره زیارت جامعه کبیره که اقیانوسی مواج از معارف الهی و مضامین عالی مشتمل بر معرفی مقام ائمه علیهم السلام است؛ در این مختصر نمی‌گنجد. اما به همین میزان می توان اشاره کرد که زیارت جامعه که به تعبیر علامه مجلسی(ره) از نظر سند و روایت از صحیح‌ترین و قوی‌ترین زیارات ائمه علیهم السلام است یادگاری عظیمی است که در حرم هر یک از ائمه معصومین علیهم‌السلام آن زیارت را می‌خوانیم.

۲- زیارت غدیریه

زیارت غدیریه نیز سندی بسیار معتبر دارد و روایتگران و گزارشگران آن از بزرگان شیعه هستند، این زیارت مربوط به روز عید غدیری که امام هادی علیه السلام در سفری که به اجبار متوکل از مدینه به سامرا داشتند. در نجف اشرف بودند و این زیارت را خطاب به قبر مطهر جدّ بزرگوارشان حضرت علی(علیه‌السلام) قرائت کردند.

دوستداران اهل بیت از این نکته غافل نباشند که زیارت غدیریه مثل زیارت عاشورا که مخصوص روز عاشورا نیست؛ این زیارت هم مخصوص روز عید غدیر نیست و خوشبختانه محدث قمی نیز این زیارت را به طور کامل در کتاب شریف مفاتیح الجنان آورده‌اند و بر این نکته که هر روز می‌توان این زیارت را قرائت کرد، تصریح دارد.

۳- دعای کوتاه در کنار قبر مبارک آن حضرت

امام هادی(علیه السلام) آنقدر مهربان است و آنقدر برای زائران و دوستداران و شیعیان خیر می‌خواهند که فرمودند: از خدا خواسته‌ام که هر کس این دعا را در کنار قبر من بخواند ناامید برنگردد:

زیارت غدیریه نیز سندی بسیار معتبر دارد و روایتگران و گزارشگران آن از بزرگان شیعه هستند، این زیارت مربوط به روز عید غدیری که امام هادی علیه السلام در سفری که به اجبار متوکل از مدینه به سامرا داشتند. در نجف اشرف بودند و این زیارت را خطاب به قبر مطهر جدّ بزرگوارشان حضرت علی(علیه‌السلام) قرائت کردند «یا عُدَّتى عِنْدَ الْعَُدَدِ وَ یا رَجآئى وَالْمُعْتَمَدَ وَ یا کَهْفى وَالسَّنَدَ یا واحِدُ یا اَحَدُ وَ یا قُلْ هُوَ اللَّهُ اَحَدٌ اَسْئَلُکَ الّلهُمَّ بِحَقِّ مَنْ خَلَقْتَ مِنْ خَلْقِکَ وَلَمْ تَجْعَلْ فى خَلْقِکَ مِثْلَهُمْ اَحَداً صَلِّ عَلى جَماعَتِهِمْ وَافْعَلْ بى کَذا وَ کَذا ؛ اى ذخیره من در برابر ذخیره‌ها و اى امید من و تکیه‌گاهم و اى پناهگاه، و پشت و پناهم اى یگانه‌اى یکتا و اى که درباره خود فرمودى: بگو خدا یکى است، از تو خواهم. خدایا به حق هر کس از آفریدگانت خلق کردى و هیچ کس را مانند آنها در میان آفریدگانت قرار ندادى درود فرست بر گروه آنها و درباره من چنین و چنان کن.(در اینجا حاجات خود را بگویید)»

۴- نماز بالای سر در حرم حضرت رضا علیه السلام

ایشان فرمودند: هر کس از خداوند حاجتی دارد پس قبر جدم حضرت رضا را در طوس زیارت کند و دو رکعت نماز نزد قبر او بگزارد و در قنوت نماز حاجتش را طلب کند خداوند دعایش را اجابت می کند مگر اینکه در مورد گناه یا قطع رحم باشد. بر اساس این فرمایش امام هادی(علیه السلام) سزاوار است که از این پس که به مشهد مقدس و حرم مطهر رضوی مشرف می شویم در نماز بالای سر از خدای متعال حوائجمان را طلب کنیم و به یاد این یادگار ارزشمند امام هادی(علیه السلام) هم باشیم.

۵- پنجمین یادگار تعقیب نماز

از علی بن مهزیار روایت شده که محمدبن ابراهیم به حضرت امام علی النقی علیه السام نامه ای نوشت که اگر مصلحت میدانید به من دعایی تعلیم دهید که بعد از هر نماز بخوانم تا خداوند به سبب آن خیر دنیا و آخرت به من عنایت فرماید. امام هادی علیه السلام این دعا را آموزش دادند.

«اَعُوذُ بِوَجْهِکَ الْکَریمِ وَ عِزَّتِکَ الَّتى لا تُرامُ وَ قُدْرَتِکَ الَّتى لا یَمْتَنِعُ مِنْها شَىْءٌ مِنْ شَرِّ الدُّنْیا وَالاْخِرَةِ وَ مِنْ شَرِّ الاَْوْجاعِ کُلِّها وَلا حَوْلَ وَلا قُوَّةَ اِلاّ بِاللَّهِ الْعَلِىِّ الْعَظیمِ؛ پناه برم به ذات بزرگوارت و به عزتت که مورد دستبرد نیست و قدرتت که چیزى از آن خوددارى نتواند، از شر دنیا و آخرت و از شر تمامى دردها و جنبش و نیروئى نیست جز به خداى والاى بزرگ.

 

اللهم العن اول ظالم ظلم حق محمد و آل محمد و آخر تابع له علی ذلک …


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 3 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,امام علی ع , , ] [ 9:11 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 احادیث حج

 

 از حضرت باقر (ع ) پرسیدند :

برای چه حج خانه خدا را حج نامیده اند ؟ امام فرمود : فلانی حج گزارد،یعنی رستگار شد

 

  امام علی بن الحسین زین العابدین (ع ) می فرماید :

حج و عمره به جای آورید تا بدنهایتان به صحت و سلامت  در آید، و  روزی شما وسیع شود، و خرج عیالتان مکفی گردد

 

 حضرت علی بن الحسین زین العابدین (ع ) می فرماید :

زائر بیت الله آمرزیده می شود، بهشت بر اوواجب می گردد، عمل را   از سر می گیرد و مال و عیالش محفوظ است

 

 رسول خدا (ص ) می فرماید :

کسی که دنیا و آخرت می خواهد، به خانه خدا برود

 

   عبدالله بن فضل می گوید :

به حضرت صادق (ع ) عرضه داشتم : قرض زیادی به عهده دارم ، عائله مندم ،قدرت بر حج    ندارم ، مرا دعائی بیاموز امام فرمود : به دنبال هر نماز واجب بخوان : اللهم صل علی محمد و  آل محمد و  اقض عنی دین الدنیا و دین الا خرة  " خداوندا، درودت نثار محمد و  آل محمد کن ،  و دین دنیا و دین آخرت مرا ادا بنما "  گفتم :     دین دنیا برایم معلوم است ،  دین آخرت چیست ؟ فرمود : دین آخرت حج است   

 

    رسول خدا (ص ) :

به قطاری از شتران که حاجیان را برای زیارت خانه خدا می برد، نظر فرمودند و گفتند قدمی  برنمی دارند  مگر اینکه برای آنان حسنه ای ثبت می شود، و قدمی نمی نهند مگر اینکه گناهی از آنان محو می گردد و چون از مناسک حج فارغ شدند، به آنان اعلام می شود، بنایی را بنا کرده اید،   آن را خراب  نکنید، گناهان گذشته شما بخشیده شد، از حالا  به بعد عمل نیک انجام دهید

 

 امام باقر (ع ) می فرماید :

کسی که قرآن را در مکه ختم کند از دنیا نمی رود مگر آنکه پیامبرو همچنین جایگاه خود را در بهشت ببیند

 

 امام صادق (ع ) می فرماید :

خداوند، به چیزی بهتر از خموشی و راه رفتن به سوی خانه اوعبادت نشده است

 

امام باقر (ع ) می فرماید :

خداوند حج و عمره ای که مخارجش از مال حرام تأمین شده نمی پذیرد

 

از اسحاق بن عمار روایت شده که حضرت صادق (ع ) فرمود :

ای اسحاق کسی که یکبار خانه خدا  را طواف کند، خداوندبرای او هزار حسنه ثبت می کند، هزار سیئه محو می نماید، برایش هزار  درجه قرار می دهد، هزار درخت در بهشت می کارد  و ثواب آزاد کردن هزار بنده به او مرحمت  می فرماید، چون به ملتزم برسد هشت در بهشت به روی او باز می شود و به او می گویند : از هر دری که خواستی وارد شو اسحاق می گوید : به حضرت عرضه داشتم این همه  برای کسی است که خانه خدا را طواف کند ؟فرمود : آری ، آیا به ثوابی عظیم تر از این تورا خبر ندهم ؟ گفتم : آری خبر دهید فرمود : هر کس حاجتی از  برادر مؤمنش برآورده کند، به اندازه ده طواف  به او ثواب می دهند   

 

 امام باقر (ع ) می فرماید :

یک نماز در مسجد الحرام بالاتر از صد هزار نماز در مساجد دیگر است

 

امام صادق (ع ) می فرماید:

 هیچ مکان عبادتی نزد خدا محبوبتر از محل سعی نیست ، چرا که در آنجاهر متکبر گردنکشی خاضع می شود

 

 حضرت صادق (ع ) به ابن ابی یغفور فرمودند :

در مسجد رسول خدا زیاد نماز بخوان ، که پیامبرخدا فرمودند : نماز در این مسجد برابر هزار نماز است در مساجد دیگر مگر مسجدالحرام که نماز در مسجد الحرام برابر هزار نماز در مسجد من است

 

 حضرت صادق (ع ) می فرماید :

کسی که حاجی را ملاقات کند و با او مصافحه نماید، گویا بر حجر الاسود دست کشیده

 

  امام صادق (ع ) درباره رمی جمرات می فرماید :

به هر سنگ ریزه ای که حاجی به سوی جمره پرتاب می کند، گناه بزرگ هلاک کننده ای از دوش جانش فرو می ریزد


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ شنبه 3 مرداد 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 9:4 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

برنامه جلسات آموزشی کاروان 24006 حج تمتع 

 


موضوعات مرتبط: گزارش جلسات، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 30 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 13:31 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

به کعبه رفتم و آنجا هوای کوی تو کردم

جمال کعبه تماشا به یاد روی تو کردم
شعار کعبه چو دیدم سیاه دست تمنا دراز جانب شعر سیاه موی تو کردم
چو حلقه درِ کعبه بصد نیاز گرفتم دعای حلقه گیسوی مشگبوی تو کردم
نهاده خلق حرم سوی کعبه روی عبادت من از میان همه، روی دل به سوی تو کردم
مرا به هیچ مقامی نبود غیر تو نامی طواف و سعی که کردم به جستجوی تو کردم
به موقف عرفات ایستاده خلق دعا خوان من از دعا لب خود بسته گفتگوی تو کردم
فتاده اهل منا در منا و مقاصد چون جامی از همه فارغ، من آرزوی تو کردم

 

 


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 30 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 13:20 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 

 

عزيزان من! حج را با اين دو خاصّه بشناسيد. خاصّه تأثير شخصى، فردى و معنوى. ايجاد انقلابى در هر دل؛ اين هزاران دلى كه از اين‌جا احرام مى‌بندند و به خانه خدا، به ميعاد و ميقات الهى مى‌روند، تا منقلب، الهى و معنوى شوند و برگردند. دلها از خانه خودشان احرام مى‌بندند. دلهاى ذاكر و خاشع. در واقع قبل از ميقات، دلها مُحرِمند. اين، يك ويژگى بود كه قابل اغماض نيست. دومى هم معنا و مفهوم جمعى، اسلامى، امّتى و فرامليتىِ مربوط به امّت اسلام، و عبارت است از اثبات عزّت توحيد، نفى شرك، برائت از شرك و مشركين و داعيان الى الشّرك و مخالفان توحيد، به هر شكل و گونه‌اى كه بتوانند. مثل خود حج؛ كه «من استطاع اليه سبيلاً.» متوقّف بر استطاعت است.
بيانات مقام معظم رهبرى‌ در ديدار كارگزاران حج


موضوعات مرتبط: توصیه ها، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 30 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 13:1 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

دومین جلسه آموزشی کاروان حج تمتع 24006 در تاریخ پنجشنبه 1394/2/17 راس ساعت 16

در سالن تشکیل جلسات علوم قرآنی با تلاوت چندی از قرآن مجید آغاز گردید.

به هوش ای دل که میقات است اینجا                  محل نفی و اثبات است اینجا


موضوعات مرتبط: گزارش جلسات، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 30 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,, ] [ 8:32 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 

روز آخر حج بود قرار بود ساعت 5 به سمت جده حركت كنيم.نزديك ظهر بود،داشتم درو خانه خدا طواف ميكردم،فكر كنم دور دوم يا سوم بودم كه صدايي از پشت سرم شنيدم،صدا تقريبا دور بود اما داشت نزديك ميشد و در حال طواف هم نميشه برگشت و پشت سر رو نگاه كرد،صدا صداي مردي بود كه داشت بلند بلند به زبان عربي با حالت ناله حرف ميزد،حتي ميشه گفت داشت فرياد ميزد،حرف ميزد و گريه ميكرد،با اينكه زبانش عربي بود و نمشد حرفاشو كامل فهميد اما ميشد ستايش خدارو از بعضي جملاتش فهميد(يا الله يا ذالجلال و الكرام و...تقريبا همچين جمله هايي رو زياد تكرار ميكرد)با ناله عجيبي حرف ميزد مثل كساني كه عزيزي رو از دست دادن اما كم كم به من نزديك شد و از من گذشت و چيزي رو ديدم كه هيچ وقت فراموش نميكنم مردي بود كه نميشد سنش رو تخمين زد!لباس احرام پوشيده بود و چون يك شونش از لباس بيرون بود ميشد اثر سوختگي شديدي رو روي بدنش ديد به طوري كه اصلا جاي صافي روي بدنش نبود،صورتش تقريبا كاملا سوخته بود يعني نه گوش داشت نه بيني نه مو نه ابرو و سر و صورتش به شدت ناهموار بود انگار كه همه جاهاش گوشت اضافي اورده بود،وقتي داشت طواف ميكرد بيشتريا ازش دور ميشدن،يك نفر دستش رو گرفته بود و هدايتش ميكرد،در اون حالت طواف شكه شدم،باور نميكردم همچين شخصي بتونه زندگي كنه و ازون بدتر اينقدر خالصانه خداي خودش رو ستايش كنه،به فكر خودم افتادم كه چه زود از كاراي خدا خسته ميشم چه زود وقتي به مشكل برميخورم فكر ميكنم خدا فراموشم كرده واقعا همچين منظره اي برام عجيب بود،البته اون لحظه خيلي تاثير گذار بود ازون موقع با ايمان بيشتري خدارو شكر ميكنم


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 25 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,داستان, ] [ 11:0 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

"در فرودگاه مهرآباد،چمدان هاش را كه از ريل برداشت،فاميل هارا بغل كرد و به حاجي حاجي گفتنشان لبخند زد.يكهو ديد خودش است؛ديد به كس ديگر ي تبديل نشده.موهايش را تيغ زده،صورتش آفتاب سوخته شده ولي هنوز خودش است.در همان فرودگاه اولين وسوسه ها و دغدغه ها سراغش آمدند.گيريم ملايم تر و خفيف تر.مثل واكسن رقيق شده،ولي آمدند.

حج معجزه نميكند چون قرار نيست كسي يك شبه تغيير كند.

چون همه عمر بايد با اين روح كار كرد تا جور ديگري شود.

در فرودگاه فاميل پرسيدند:"چه خبر بود؟"هر چيزي خواست بگويد نتوانست،حس كرد حج مثل رازي تقسيم نشدني،مثل يك تجربه عجيب كه نميشود كسي را در آن شريك كرد،براي خودش مانده؛شبيه فيلم ها و افسانه هايي كه يكي ميرود مركز زمين يا سيارات ديگر ولي چيزي با خودش نياورده كه مردم حرفش را باور كنند.مثل لال هايي شده كه خيلي سعي ميكنند كلمه اي را حالي كنند اما نمي توانند.گريه اش گرفت:"خودتون بريد.بريد ببينيد چه خبره".


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ پنج شنبه 25 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی,داستان حج, ] [ 10:7 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

 

اولین جلسه آموزشی حج بیت الله الحرام کاروان حج تمتع در تاریخ پنج 1394/1/20 مصادف با میلاد با سعادت بی بی دو عالم حضرت زهرا (س) در محل سالن جلسات دانشگاه علوم قرآنی برگزار شد.


موضوعات مرتبط: گزارش جلسات، ،
برچسب‌ها:
[ سه شنبه 23 تير 1394برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 13:24 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]


موضوعات مرتبط: معرفی اماکن مدینه منوره، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:حج,تمتع,94,شیراز,مدینه,مسجد پیامبر, ] [ 17:0 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]


داستانی زیبا در مورد فلسفه سفر حج، که به «حج پینه دوز» مشهور است، که واقعا می‌تواند برای بسیاری از ما درس عبرتی باشد و با روایات نیز تطابق دارد

نقل است که عالِمی بنام عبدالله ابن مبارک که در سفر حج در پای خانه کعبه بخواب رفته بود در خواب دو ملائکه را دید که از آسمان فرود آمده و شروع به صحبت کردند.

یکی از فرشته ها از دیگری پرسید میدانی امسال چند نفر به منظور حج مشرّف شده‌‌اند؟ دیگری جواب داد حدود ششصدهزار.

عبدالله ابن مبارک هم آن سال به منظور حج به مکه سفر کرده بود.

فرشته اوّلی پرسید چند نفر حجشان مورد قبول قرار گرفت؟ 

دوّمی جواب داد: هیچکدام.

عبدالله پریشان حال با خود فکر میکرد این همه جمعیّت با این همه رنج و مشقّت از کوهها و جنگلها و اقیانوسها به قصد حج عبور کردند و با این همه مخارج آمدند به حج...چطور ممکن هست که خداوند باعث این همه اتلاف وقت و سرمایه شود؟

خداوند اسراف را بر ما حرام نمود... پس چطور چنین اجازه‌‌ای می‌‌د‌‌هد؟

در همین حال شنید که فرشته دوم گفت: در دمشق یک پینه دوز پیر هست بنام علی بن الموفق که نتوانست به حج بیاید ولی خداوند بخاطر نیّت او ثواب حج بر او عنایت فرمود. نه تنها ثواب یک حج... بلکه بخاطر این یک نفر به بقیّه حجّاج هم این ثواب عنایت کرد.

وقتی عبدالله از خواب برخاست تصمیم گرفت به دمشق رفته و پینه دوز را پیدا کرده تا داستان خواب خود را برایش شرح دهد و بگوید که نیت حج او چه وزن سنگینی را به سر منزل رسانید.

چون به دمشق رسید در جستجوی پینه دوز از مردم شهر نشان می‌‌پرسید. او را به منزل محقّری راهنمائی نمودند. پس از اذن دخول و معّرفی خویش، مرد پینه دوز به هیجان آمد که عالِم مشهوری چون عبدالله ابن مبارک با او چکار دارد؟

چون عبدالله از او سئوال کرد که آیا نیّت سفر حج کرده بود، پیر مرد جواب داد برای سی سال به آرزوی چنین سفری دینار ذخیره میکردم تا بالاخره امسال اندوختهء کافی برای سفر داشتم، ولی قسمت نشد که من نیّتم را به مرحله انجام رسانم.

عبدالله در تب کنجکاوی می‌‌سوخت که چطور ثواب حج به این شخص که هرگز سفرش از مرحله نیّت فراتر نرفت عطا شد و از صدقه سر او، حج از ششصد هزار نفر زائر دیگر نیز پذیرفته شد. 

همینطور که با پینه دوز صحبت میکرد، عبدالله حس کرد که صفائی در دل پینه دوز پیر وجود دارد. 

در دیدگاه خداوند، عظمت مؤمن به مال و منال او نیست، بلکه به رفتار و کردار نیک وی و همچنین به صافی قلب اوست.

عبدالله دوباره از پیرمرد سئوال کرد چرا به حج نرفتی؟ و پینه دوز که ظاهراً نمی‌‌خواست دلیلش را بیان کند گفت: خداوند قسمت نفرمود. 

چون عبدالله اصرار ورزید، پینه دوز جواب داد: برای دیدار و خداحافظی به منزل همسایه رفته بودم. از مطبخ بوی کباب می‌‌آمد.... گرچه گرسنه نبودم، ولی فکر کردم مرا برای صرف غذا دعوت می‌‌کنند. اما حس کردم که دوست همسایه مضطرب بود و مغشوش و قصد دعوت مرا نداشت. بعد از قدری تردید همسایه گفت:

عذر می‌‌خواهم که نمی‌‌توانم شما را برای صرف شام دعوت کنم و در ادامه گفت:

ما سه روزی بود که در گرسنگی بسر میبردیم، تا اینکه من دیگر تاب و تحمّل دیدن درد گرسنگی در فرزندانم را نداشتم. از منزل در جستجوی غذا بیرون رفتم و در حال گشت لاشه الاغی مرده را دیدم. مقداری از گوشتش را بریده و از همسرم خواستم که قدری غذا برای بچّه ها آماده کند. بر ما این غذا در این حالت اضطرار حلال است ولی بر شما حلال نیست. بخاطر همین ما از دعوت شما معذوریم، ما را عفو کنید.

پینه دوز در حالیکه اشک از چشمانش روان بود ادامه داد که چون چنین شنیدم، به خانه بازگشته و اندوختهء سه هزار دیناری خود را که با گرسنگی و زجر بعد از سالها برای سفر حج پس انداز کرده بودم برای همسایه برده و به او دادم، زیرا حس کردم کمک به همسایه در این وضعیّت از سفر حج من در این دوران سختی مهم تر بود.

عبدالله ابن مبارک که از شنیدن این ماجرا سخت متاثّر شده بود، با هیجان زیاد داستان خواب خود را برای پینه دوز تعریف کرد.


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:حج,تمتع,94,شیراز,داستان,حج, ] [ 16:48 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]


موضوعات مرتبط: معرفی اماکن مکه مکرمه، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:کاروان نور النبی (ص),حج تمتع 94,شیراز,فارس,حج,کعبه,مکه,مدینه,جلسات کاروان,مذهبی, ] [ 15:56 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

كه به وسيله امير المؤمنين ـ عليه السلام ـ از قول رسول خدا نقل شده،

«انّه نظر الى قطار جمال للحجيج فقال: لا ترفع خفّاً الا كُتبت لهم حسنة، و لا تضع خفاً الا محيت عنهم سيّئة و اذا قضوا مناسكهم قيل لهم بنيتم بناءً فلا تهدموه، و كفيتم ما مضى فاحسنوا فيما تستقبلون.»(3)

رسول الهى به قطارى از شتران كه حاجيان را براى زيارت خانه خدا مى برد، نظر فرمودند و گفتند: قدمى بر نمى دارند مگر اين كه براى آنان حسنه اى ثبت و گناهى محو مى شود، چون از مناسك فارغ شدند و اداى مسؤوليت را به پايان بردند به آنان اعلام شود، بنايى را بنا كرديد، آن را خراب نكنيد، و آنچه بر شما گذشت شما را كفايت كرد، براى آينده خود به نيكى كردن و انجام عمل صالح و طاعت و عبادت برخيزيد.


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:روایات, ] [ 15:50 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

مولاى متقيان، امير مؤمنان، در پايان خطبه اوّل نهج البلاغه مى فرمايد:

«وَفَرَضَ عَلَيْكُمْ حَجَّ بَيْتِهِ الْحَرَامِ، الَّذِي جَعَلَهُ قِبْلَةً لِلاَْنَامِ يَرِدُونَهُ وُرُودَ الأَنْعَامِ، وَيَأْلَهُونَ إِلَيْهِ وُلُوهَ الْحَمَامِ وَجَعَلَهُ سُبْحَانَهُ عَلاَمَةً لِتَوَاضُعِهِمْ لِعَظَمَتِهِ وَإِذْعَانِهِمْ لِعِزَّتِهِ، وَاخْتَارَ مِنْ خَلْقِهِ سُمَّاعاً أَجَابُوا إِلَيْهِ دَعْوَتَهُ وَصَدَّقُوا كَلِمَتَهُ وَوَقَفُوا مَوَاقِفَ أَنْبِيَائِهِ وَتَشَبَّهُوا بِمَلاَئِكَتِهِ الْمُطِيفِينَ بِعَرْشِهِ، يُحْزِرُونَ الاَْرْبَاحَ فِي مَتْجَرِ عِبَادَتِهِ، وَيَتَبَادَرُونَ عِنْدَ مَوْعِدَ مَغْفِرَتِهِ، جَعَلَهُ سُبْحَانَهُ وَتَعَالَى لِلاِْسْلاَمِ عَلَماً، وَلِلْعَائِذِينَ حَرَماً، فَرَضَ حَقَّهُ وَأَوْجَبَ حَجَّهُ، وَكَتَبَ عَلَيْكُمْ وِفَادَتَهُ، فَقَالَ سُبْحَانَهُ: (وَللهِ عَلَى النَّاسِ حِجُّ الْبَيْتِ مَنِ اسْتَطَاعَ إِلَيْهِ سَبِيلا وَمَنْ كَفَرَ فَإِنَّ اللهَ غَنِيٌّ عَنِ الْعَالَمِينَ).»(4)

«پروردگار مهربان زيارت بيت الحرامش را بر شما فريضه قرار داد و آن را قبله گاه مردم نمود. زيارت كنندگان در آنجا وارد مى شوند و براى يافتن بهره معنوى ازدحام مى كنند; مانند ازدحام چهارپايان تشنه در كنار چشمه آب! و آمدن به آن مكان مقدّس را مشتاقند، همانند اشتياق كبوتران به طرف آشيانه خود، آن وجود منزّه و پاك آن جايگاه عالى را براى تواضع بندگان در برابر بزرگى و عظمتش، و تصديقشان به عزّت و قدرتش نشانه و علامت قرار داد. از ميان مردمان، شنوندگانِ فرمانش را انتخاب فرمود. آنان دعوتش را براى زيارت خانه كعبه اجابت كردند و فرمانش را گردن تصديق نهادند و در جايگاه پيامبران براى عبادت وبندگى ايستادند و خود را به فرشتگان طواف كننده عرش شبيه نمودند، در تجارت بندگى سود فراوان بدست آورده، به موقف آمرزش و مغفرتش از هم سبقت مى گيرند.

حضرت حق آن خانه را نشانه و علامت اسلام و پناهگاه پناهندگان قرار داد و زيارت آن محل با عظمت را واجب فرمود و احترام نهادن به كعبه را بر بندگانش لازم دانست و رفتن به آنجا را دستور داد پس در قرآن مجيد فرمود: زيارت بيت الله الحرام حق خداوند بزرگ بر مردم است; مردمى كه برخوردار از استطاعتند و هر كه اين نعمت عظيم الهى را ناسپاسى كند، به حضرت حق زيانى وارد نكند كه خداى تعالى از تمام جهانيان بى نياز است.»

4- نهج البلاغه، خطبه اوّل; وسائل الشيعه، ج8، ص


موضوعات مرتبط: داستان و روایات، ،
برچسب‌ها:
[ چهار شنبه 1 بهمن 1393برچسب:حج,تمتع,94,شیراز,توصیه,امیر مومنان,, ] [ 15:48 ] [ حجت اله سلمان پناه ] [ ]

صفحه قبل 1 2 صفحه بعد

.: Weblog Themes By Weblog Skin :.
درباره وبلاگ

کاروان نورالنبی (ص) حج تمتع 1394 استان فارس - مدیر کاروان حجت اله سلمان پناه
آرشيو مطالب
شهريور 1394
مرداد 1394 تير 1394 بهمن 1393
امکانات وب

آمار وب سایت:  

بازدید امروز : 48
بازدید دیروز : 1
بازدید هفته : 55
بازدید ماه : 55
بازدید کل : 2720
تعداد مطالب : 49
تعداد نظرات : 0
تعداد آنلاین : 1